La multi ani!

miercuri, 31 decembrie 2008

Cu toate ca trebuia sa fac asta mult mai devreme, acum m-am trezit ca unele persoane nu trebuiesc uitate, mai ales la cumpana dintre ani. Nu am uitat pe nimeni, doar ca am uitat de blog.
Asa ca nu mai lungesc vorba...

Va doresc tuturor un An Nou plin de bucurii, fericire, liniste si tot ce va pofteste sufletul in 2009!!

Urari speciale...

Oanei... La multi ani si felicitari pentru lansarea cartii!!

Stefan... Happy onomastic(da, ai trademark)

Isabelle Lorelai... toata fericirea din lume

Despre scoala si alte alea....

luni, 22 septembrie 2008

De mai bine de o saptamana a inceput anul scolar, iar eu am fost cat se poate de absorbit de un anime. Poate o sa va si zic despre el, dar hai sa revin la subiectul scoala. Au trecut ceva ani de cand am intrat pentru prima oara pe portile scolii. Putine lucruri mi-au ramas intiparite in memorie din acea zi, desi as fi vrut sa-mi amintesc mai multe. Anii au trecut(stiu, e deja cliseu, dar imi place) si subsemnatul si-a facut aparitia in ultimul an de liceu. Da, anul acesta dau bacul, termin liceul si voi porni pe un alt drum. Si totul a inceput in prima zi de scoala a anului 2008...
Cerul si-a dat seama ca pentru unii elevi nu e o zi fericita. Si-a varsat si el amarul, in timp ce noi ne intreptam, mai mult sau mai putin, grabiti spre scoala. Ploaia a intristat totul, capitala afisand un peisaj mult mai trist decat de obicei. Pentru multi era inceputul sfarsitului. Pe drum, am incercat sa vad toate acele momente importante din scoala. Prima nota de 10, prima nota de 3, primul chiul, prima sau ultima zi de scoala, toate momentele ce m-au definit ca elev. Nu am fost elevul premiant, dar nici codas nu am fost. Am facut ce mi-a placut si de fiecare data am mers pe drumul meu. Cand am intrat in clasa, nimic nu se schimbase. Poate doar mirosul de vopsea ieftina si tabla alba ca zapada(doamne, ce comparatie) te trimitea cu gandul la schimbarile facute.
Deschiderea a durat mai putin de 1 ora. Din cauza ploii s-a renuntat la deschiderea din curtea scolii, desi pentru mine era cel mai amuzant eveniment al anului. In schimb, diriga ne-a urat un sincer "Mult succes in cls a 12 a" si am plecat fiecare in drumul lui. Atat! Asa a inceput cel mai important an din cariera mea de elev. Hai ca a fost cool. Pana data viitoare, numai bine.

Concluziile saptamanii...

sâmbătă, 6 septembrie 2008

... saptamana asta am fost pe drumuri. Am terminat scoala de soferi si a inceput calvarul cu inscrierea, completarea dosarului, umblat pe la ghisee pentru achitarea taxelor. Mult de munca.

... inca putin si incepe scoala. Clasa 12, bac, ultimul an de liceu. Si uite asa se mai duce o etapa a vietii mele.

... faptul ca stau acum la tastatura inseamna ca Apocalipsa nu a venit si cercetatorilor de la Geneva le-a reusit experimentul. Deci, planeta n-a facut bum!

... n-am citit mai deloc saptamana asta. Singura "lectura" a fost compusa din chestionare auto si regulamentul rutier. Timpul rezervat blogului a fost redus, dar permisul cere sacrificii.

... maine depun dosarul, asa ca se termina calvarul.

... singurul avantaj al acestei saptamanii a fost faptul ca am mers mult. Foarte mult. Tot e ceva.

...Romania a castigat impotriva Insulelor Feroe, cu 1-0. Si eu care pariasem pe Feroe. Oricum au jucat jalnic.

...si eu m-as fi bucurat sa fi luat Romania bataia de la Feroe. Nea Pitzi, ala n-a fost joc ce ai facut tu acolo!!

...am scris la repezeala, dar maine pot debitez ceva mai bun. Pipera, here i come!!!

Google Chrome

miercuri, 3 septembrie 2008

Google Chrome este un nou browser, deocamdata in varianta beta. Desi, a aparut acum cateva zile, nu m-a tentat prea mult, fiind multumit de Mozilla Firefox. Dar, vazand ca Body00 ii lauda viteza, am zis sa-l incerc, ca n-o fi sfarsitul lumii. Deh, ce nu face omul pentru viteza.... Asa ca, toata ziua am butonat la Chrome, i-am incercat fiecare optiune sau setare posibila, pana mi-am format o parere.

Puncte forte...
1. Viteza de incarcare foarte buna. Rezultate excelente, mai ales in cazul unor site-uri incarcate foarte greu de Mozilla.
2. Interfata foarte prietenoasa si culorile vesele(da, e doar albastru, dar are mai multe nuante). E diferit fata de restul browser-erelor incercate de mine(Mozilla si Internet Explorer), mai ales in ceea ce priveste asezarea comenzilor si butoanelor. Simplu si curat.
3. Ofera o pagina cu cele mai accesate site-uri. Foarte comod. Chestia asta mi-a placut enorm si, in plus, nu mai stau sa umblu prin istoric de cautare dupa unele site-uri.
4. Ofera o optiune de afisare a parolelor. Foarte folositor pentru cei cu multe conturi, pe la fel de multe site-uri, mai ales cand se intampla sa mai le si uiti, cum mi-am uitat eu parola la contul de youtube. Asa nu mai trebuie sa astepti mailul de reconfirmare a parolelor care poate sa vina in 5 sau 50 de minute.

Puncte slabe...
1. Nu gasesc butonul "Home". Daca exista, sa-mi zica si mie cineva unde e.
2. S-ar putea ca la versiunea oficiala, sa uit de Mozilla.

Din punctul meu de vedere, Chrome reprezinta un concurent serios pentru Mozilla. E simplu, e distractiv si ofera cateva optiuni noi si interesante. Astept versiunea oficiala.

Tv-ul, in general....

vineri, 29 august 2008

...e varza. Mijlocul de informare al secolului e mort si ingropat in pamantul prostiei, al slabei calitati si al reclamelor interminabile. Nu mai exista calitate in grila de programe, filmele au fost televizate de 6-7 ori si vor mai fi televizate pana se va plictisi poporul si va schimba canalul. Pana atunci, rabdare telespactatorule!
Ca orice om, mai tind sa deschid televizorul pentru putina relaxare, informare si daca e "bun" programul, un pui de somn. Astazi, a fost crima si pedeapsa....
Dimineata, cand ma trezesc, dau pe Cartoon Network sa vad Teen Titans. Nu conteaza ca i-am vazut si revazut de 5 ori. Inca imi plac, cu toate ca dublajul facut de romani e de toata jena. Cu toate astea, descopar ca CN implineste, azi, 10 ani de activitate in Romania. M-a asteptam ca dupa Teen Titans(apropo, Tinerii Titani nu suna naspa?) sa vad programe speciale, desene animate vechi, poate chiar in engleza. Nimic! Zero! Multimea vida! Acelasi program imbecil dominat cu desene pentru idioti. Sa nu-mi spuneti ca My Spy Family sau Class of 300o nu-i de toata jena, ca nu va cred. Jetix e in aceeasi situatie jenanta. Niste prostii desenate infect, cu dublajul specific romanesc(Zone Studio Oradea, pe cand alti actori, ca va stiu de cand aveam 7 ani?). Nu am parte de desene animate, asa ca schimb canalul. Pro Tv si al sau "Tanar si Nelinistit" nici acum nu si-a gasit sfarsitul. Cred ca este printre putinele filme nedifuzate in reluare. Si reclamele Pro Tv-ul reprezinta culmea advertising-ul. 25 de minute, numai si numai reclame, e prea mult.
Mai trec repede peste cateva canale si inchid televizorul. Absolut nimic interesant.

Asa ca, ma intreb incotro se indreapta televiziunea?
Spre o moarte lenta sau o renastere luminoasa? Vom urmari numai reclame sau programele de calitate vor reveni miraculos in atentia telespectatorilor? Am facut referire la posturile de mai sus pentru ca le urmaresc in fiecare dimineata(stiri, desene animate si un serial din cand in cand). Nu zic ca celelalte posturi abunda de calitate. Cand v-ati uitat ultima oara la Otv, daca v-ati uitat vreodata, si nu ati vazut-o pe Elodia? Mai vizioneaza cineva programele Tvr1/Tvr2. S La televiziunea nationala bugetul ar trebui sa fie indestulator, dar programele sunt jenante(stiu e a treia oara cand folosesc cuvantul). Prima Tv se evideantiaza prin cea mai buna emisiune de umor "Mondenii". Un umor genial, cu actori tineri si talentati poate dovedi ca Romania mai are sanse, in ceea ce priveste televiziunea. National Tv, un post acceptabil, uneori mai vezi cate un film bun, dar lipsa unor fonduri mari se vede de la o posta. Antenele prezinta programe destul de bune. La capitolul filme, nu ar strica cateva aparitii noi in domeniu.
Cam atat pentru astazi referitor la televiziune. Revin cu alte subiecte...

Prima parcare laterala

marți, 26 august 2008

Daca tot am inceput scoala de soferi, tata mi-a zis sa fac si cateva exercitii prin poligon. Putin antrenament nu strica, asa ca am pornit cu avant muncitoresc spre locul mentionat. Avand in vedere calitatea precara a asfaltului din poligon, pot spune ca am mers destul de bine.
Pana aici, toate bune si frumoase.... Pana cand a trebuit sa fac o parcare laterala. Dificila manevra, mai ales pentru un incepator, mai ales ca o executam pentru prima oara... Insa, a fost foarte distractiv. De ce?

Behold



La volan: subsemnatul
In fundal: tata, cu tot cu indicatiile de rigoare:))
Imi cer scuze pentru calitatea inferioara a videoclipului, dar telefonul nu este cel mai bun mijloc de filmare. Oricum, esentialul se intelege....

Concluzii
Parcarea laterala e grea...
In afara de oglinzile altor masini, mai am un fix si fata de borduri...
Oglinda a fost facuta astfel incat sa fie folosita pentru o mai buna orientarea( yeah, right)...
Si am o figura foarte amuzanta cand sunt la volan(in fiecare zi descopar ceva nou)...

Acest filmulet a fost facut pentru amuzament si nu pentru Oscar. Enjoy!

Beijing 2008

duminică, 24 august 2008

Am asteptat sa se termine, pentru a-mi da cu parerea. Am urmarit cu pasiune majoritatea prestatiilor romanilor, dar si a celorlalte natiuni. China a oferit un spectacol grandios, asistata de participantii la Jocurile Olimpice.

Deschiderea

Cel mai acaparant spectacol urmarit vreodata. Coregrafia a fost de exceptie, jocurile de lumini au fost magistral regizate, chiar daca au fost, o parte, generate pe computer. Cui ii pasa?. Munca depusa a fost colosala si a meritat fiecare ora de antrenament si repetitii. Asta conteaza! Un spectacol grandios, in adevaratul sens al cuvantului. Insa cel mai interesant, spectaculos si apreciat moment a fost aprinderea tortei olimpice. La fiecare editie a Jocurilor Olimpice, aprinderea tortei reprezinta cel mai asteptat, dar si cel mai tensionant moment. O singura greseala si toata magia spectacolului este risipita. Si cu toate acestea, aprinderea tortei a fost de neinchipuit. Regizorul a avut o sclipire de geniu atunci cand a pus la cale acest moment.

(in caz ca ati ratat)
Fantastic.

Competitia

Ca orice roman, aveam mari sperante in lotul de gimnastica. Abia asteptam sa vad prestatia lotului de aur, dupa cum a fost numit la majoritatea competitiilor importante. Insa, primul aur a venit de unde ne asteptam mai putin. Alina Dumitru aducea prima medalie de aur pentru Romania, la judo. Un sport in care cred ca se investesc mai putini bani decat in salariul unui fotbalist pe un sezon. Alina a dovedit ca se poate, victoria ei fiind pe deplin meritata. Nici pana acum nu am inteles cum a reactionat asa de repede. Nu am urmarit competitia de scrima si mi-a parut rau. As fi vrut sa vad meciul lui Mihai Covaliu. Medalii de aur la canotaj si la gimnastica individual. Am urmarit-o doar pe Sandra Izbasa. De victoria canotoarelor Georgeta Andrunache si Viorica Susanu am aflat la stirile sportive. Am mai urmarit probele de inot, unde Michael Phelps a luat medalie dupa medalie. Impresionant. La fel de impresionanta a fost si proba de sarituri sincron, unde chinezi si britanicii au facut spectacol. Cel putin ei au fost preferatii mei. O alta proba surprinzatoare a fost cea de maraton, unde Constantina Tomescu Dita si-a adjudecat lejer medalia de aur. Au mai fost competitii cu participanti romani, ratate dintr-un motiv sau altul. Le vvoi urmari cat de curand.
Multi au fost dezamagiti de prestatia lotului roman. Multi se asteptau la mai multe medalii. Eu nu. Eu am fost mandru de prestatia fiecarui participant, fie ca l-am urmarit. fie ca nu. Cei dezamagiti ar trebui sa se gandeasca de ce nu s-au luat mai multe medalii. Un raspuns ar fi sumele infime investite in alte sporturi. Pentru a face performanta nu este nevoie doar de munca asidua. Este nevoie de echipamente moderne, de investitii serioase in sali de sport si de sustinere financiara continua. Si totusi aceasta sustinere financiara este, de cele mai multe ori, insuficienta pentru performante precum cele ale Statelor Unite sau Chinei. Ar trebui ca toti romanii sa fie mandrii de performantele sportivilor nostri. Merita!

Inchiderea

Un spectacol la fel de grandios ca si deschiderea Jocurilor Olimpice. Ar fi fost perfect daca nu ar fi zambit David Beckham la camere, daca dansatorii britanici ar fi dansat si cantareata ar fi cantat. Dar n-a fost sa fie. Londra are o misiune extrem de grea. Nu stiu cum vor realiza un spectacol mai interesant decat cel de la Beijing. Pana atunci, astept.