Ooops, I did it again...

miercuri, 19 martie 2008

Se pare ca elementul religios se tine scai de mine, cu toate ca de la o vreme nu prea mai am vreo legatura cu religia. O sa vedeti si maine, cand tot despre religie o sa vorbesc. Dar sa revin la subiect si in curand o sa fac si legatura cu titlul.
De cateva ori pe an, vine preotul in vizita pe la cuviosi, pentru a da cu apa sfintita prin casa, pentru a mai spune o rugaciune, etc. Ce legatura are aceasta actiune cu mine? De fiecare data, preotul ma ia pe nepregatite si ma surprinde in plin fenomen nereligios. Acum 2 ani, eram mare fan Hellsing si peste tot se gaseau poze, afise si postere cu anime-ul in cauza. Cireasa de pe tort era un wallpaper pe desktop cu personajul principal Alucard(vezi linkul) avand o cruce intre dinti si in colt, dreapta, sus o alta cruce in flacari. Preotul a intrat, a vazut, a sfintit si a plecat(da, calculatorul era pornit). De comentat, nu a comentat, lucru pe care l-am apreciat, cu toate ca unii mai carcotasi mi-ar fi atribuit eticheta de satanist in doi timpi si trei miscari. Astazi, preotul m-a prins pe picior gresit, ca alte ocazii nu a mai avut, cu un alt element nereligios si anume o pentagrama, agatata elegant de o sfoara neagra si prinsa de gatul proprietate personala. In esenta, pentagrama reprezinta echilibrul dintre trup si suflet. In acelasi timp, pentagrama reprezinta si un simbol satanist si am acceptat asta. Eu stiam acest lucru, preotul stia acest lucru, numai ca parintii mei nu stiau acest lucru. In momentul in care eu si preotul am avut contact vizual, intrebarea a fost: tu stii ce reprezinta acea stea de la gat?
Normal ca stiam, raspunsul fiind clar si direct: echilibru! Preotul face urmatoarele completari: dar reprezinta si un simbol satanist. Tacere totala, ambii parinti fiind prezenti. Eu: stiu si asta! Si acum lovitura de gratie: si atunci de ce il porti? Desi raspunsul a fost imi place medalionul, nu a mai contat. Preotul mi-a facut-o! Cum sa spui ca fiul preferat(de fapt, singurul) al familiei poarta insemne sataniste, mai ales cand in aceasta familie nu exista cuvantul drac? Deh, varsta!! Acum, sa nu credeti ca am ceva impotriva lui. In niciun caz. Pe mine, situatia ma amuzat. De fapt, cred ca as sta cu mare placere de vorba cu el, la o bere, daca ocupatia lui ar fi alta, deoarece mi se pare un om foarte interesant. Explicatii nu am avut de dat, asa ca am scapat ieftin. Insa acest moment il voi tine minte toata viata, deoarece este a doua oara cand ma prinde preotul cu simboluri, asa-zise, sataniste. Si din respect pentru fenomenul religios, am incercat sa ascund acest lucru de fiecare data. Ca o precizare, nu sunt satanist, dar nici religios nu sunt. Sunt, pur si simplu, eu. Abia astept urmatoarea ocazie de acest gen! Cine stie ce mai urmeaza sa discut cu preotul! Sa nu pomensti de pacate, sa nu pomenesti de pacate:)))!

0 comentarii: