O discutie interesanta...

duminică, 18 mai 2008

...cu tata. Sunt foarte putine ocazii cand pot sa intretin o discutie cu unul dintre parinti. Printre motive se numara si faptul ca de cele mai multe ori sunt prea treaz astfel incat ajungem sa ne certam sau pur si simplu nu ma bag in discutii cu parintii mei. Da, asa sunt eu. Orice s-ar intampla eu nu particip la discutii de familie. Orice s-ar intampla. Cu aceasta ocazie, am incalcat prima regula. Nu eram treaz, fiindca dupa 2-3 pahare de whisky si cate o sticla de vin de fiecare, eram perfecti pentru o discutie amicala de tip filozofic. Nu va faceti griji, nu eram beti, eram bine dispusi. Runs in the family. In primul rand, am descoperit ca o discutie cu tata face cat o carte de filozofie. Tatal meu nu are 5 facultati la activ, nu stie engleza la perfectie, nu are un master in palmares sau nu stiu cate lucrari de licenta. El este intelept si nimic mai mult. Este intelept prin felul sau de a fi, prin modul sau de a vedea lumea inconjuratoare, prin modul sau de a-ti da un sfat. Si totul s-a intamplat alaturi de o sticla cu vin, ceea ce a facut totul cu mult mai interesant. Avand in vedere cat de bine ma cunosc, o asemenea discutie nu va mai avea loc decat peste mult timp. Foarte mult timp. Si aproape regret.
Despre ce am discutat. Multe lucruri, din punctul meu de vedere. Am discutat despre viitorul meu, despre ce voi face in viata. Am discutat despre faptul ca ar trebui sa am mai multe optiuni in viata si ca nu trebuie sa ma limitez la o singura cale. Intr-un fel are dreptate si in mare parte voi tine cont de sfatul lui. Pentru ca merita. Am mai vorbit despre toleranta. Deoarece in ceea ce priveste toleranta eu sunt la fel de maleabil ca o bucata de otel. Si nici asa nu m-a convins sa-mi schimb parerea. Si probabil nu ma va schimba nimeni in aceasta privinta. Insa a meritat discutia, chiar si de amorul artei. Am mai vorbit despre obiceiul meu de a citi pana dimineata. Obicei nu foarte sanatos, dar care a devenit asemanator cu un drog. Dar ma tratez...
Apoi, nu stiu cum, dar am intrat in politica. Nu stiu cum am ajuns in acest domeniu, dar a fost o discutie super(in adevaratul sens al cuvantului). Nu am aflat cu cine va vota tata, dar asta nu ma va opri. I just want to know.
Si acum recomandarea mea. Daca veti avea ocazia, asezati-va la o masa cu unul dintre parinti, poate chiar cu amandoi. Si discutati despre orice. Poate cu un pahar de vin in fata sau cu ce va face voua placere. Insa discutati sincer si placut. Rezultatele vor fi uimitoare... As putea sa garantez pentru 90 % din cazuri. Si inca un detaliu important. Discutia sa fie spontana. Nimic nu trebuie sa planifice o asemenea discutie. Astfel farmecul dispare. Totul trebuie sa porneasca de la un simplu impuls. Acela de a discuta. Nu stiu cand voi mai avea o asemenea discutie, cu toate ca o astept cu nerabdare pe urmatoarea. O simpla discutie spontana. Si nimic mai mult.

1 comentarii:

Anonim spunea...

sunt de acord cu tine! o discutie cu unchiul meu , respectiv tatal tau, intotdeauna te schimba putin sau te lasa pe ganduri. :):):*:D:D