Tocana de latina...

miercuri, 14 mai 2008

Se ia una bucata zi de miercuri glorioasa. Se programeaza teza la limba si literatura latina in ziua respectiva si se incalzeste pana se va atinge pragul nebuniei sau temperatura de 220 de grade Celsius. Nu uitati, ca in prealabil sa pregatiti materia stufoasa si greoaie, astfel incat sa obtineti rezultate cat mai bune. Daca ati lasat totul pe ultimul moment, nu va faceti griji. Inca se poate recupera, desi la sfarsit va veti trezi cu o infernala durere de burta. Dar sa revenim la reteta. Cu materia pregatita si cu capul facut varza de la atatea declinari, verbe, pronume si propozitii, se purcede spre locul in care va fi pregatita tocanita mentionata. Nu, nu spre bucatarie, ci spre ora de latina. Logic, nu!?
Se asteapta, la foc mic, ora de latina, se aplica foaia de teza pe banca si se incepe lucrul la tocanita. Se arunca in oala de teza o traducere a unui text de Cezar, text pe care sper sa nu-l fi ars. Se trece la identificarea frazelor din text si se condimenteaza cu o analiza morfo-sintactica a unor cuvinte. Pentru garnitura de literatura, se alege explicarea unor cuvinte dintr-o opera a lui Tacitus, se curata de orice sens rational si se arunca in amestec. Pentru punctul final se cauta metode de caracterizare petroniene in opera Satyricon, scrisa de Petronius. Se abureste timp de 45 de minute si se pregateste de servire. Se orneaza cu numele elevului si se preda spre judecata... de apoi. A nu se ura pofta buna deoarece s-ar putea sa vi se aplece.

Mai in gluma, mai in serios, am dat teza la limba latina. Sper sa ma fi descurcat onorabil. Si maine(joi) merg la o festivitate dedicata latinitatii impreuna cu clasa. Imagine the joy!.

4 comentarii:

Deey spunea...

Si... priveste partea buna a lucrurilor: scapam de o ora de latina!!
CE facem acolo numai conteaza important e ca nu nu facem ora,nu are timp sa ne asculte.nu ne mai mananca ficatii cu gramatica ei \:D/

Unknown spunea...

@deey: este si asta un avantaj.

Stephen G. spunea...

Am mentionat ca eu iau 4 in teza de pe semestrul 2?

Unknown spunea...

@stephen: nu, dar si eu tot pe nota asta mizez. Good job!